green_coffee

Зелена кава – кава для схуднення

В Україні купити якісну зелену каву досить складноБагато іформації є про те, що зеленого кольору кавові зерна набувають під час спеціальної термо обробки. Це не так. Зелена кава не піддаєтьсяжодній термічній обробці. Компанія Eggo Coffee використовує лише перевірені зелені кавові зерна від надійних постачальників, з супровідними документами санітарних висновків – вони безпечні.

Зелена кава стала популярною завдяки одній важливій властивості – вона сприяє схудненню. У 2012 році американські вчені дійшли висновку, що зелена кава має жироспалюючий ефект.Визначальною діючою речовиною є хлорогенова кислота, яка міститься в зеленій каві у великій кількості. Вивчення ефекту зеленої кави проводилося одночасно в США, Франції та Індії, і було встановлено – щоденне вживання напою з неї швидко і з мінімальним ризиком для здоров’я дозволить позбутися зайвої ваги (2-3 кг на місяць).

Також доведено, що зелена кава є сильним антиоксидантом і допомагає в очищенні організму. Вона підвищує фізичну і розумову активність, тонізує, допомагає при мігрені і спазматичних головних болях. Кофеїн покращує пам’ять і лімфодренаж, стимулює роботу серцево-судинної системи. В кавових зернах містяться масла, які використовують для лікування опіків і рубців. Також ці масла, якими так багаті зерна. покращують стан шкіри, тому  успішно використовуються також в косметології і естетичній медицині. Проте, наскільки корисною та ефективною при боротьбі з зайвою вагою кава не була б, її на жаль одної буде недостатньо. Для того, щоб отримати ідеальну фігуру, потрібно перш за все правильне здорове харчування, здоровий сон, заняття спортом, коханням…

Звідки ж ефект схуднення? Міф чи реальність?

Зерна зеленої кави здійснюють такий бажаний ефект завдяки великій кількості антиоксидантів – поєднання кофеїну і хлорогенової кислоти. Кофеїн міститься і в обсмаженій каві, проте саме поєднання його з хлорогеновою кислотою дає ефект похудання. Кофеїн спалює жир, робить шкіру пружною та підтягнутою, хлорогенова кислота сприяє розщепленню жирових клітин, виводить з організму токсини, попереджає виникнення цукрового діабету. Чашка зеленої кави зранку пригнічує надмірний апетит та нормалізує травлення

Протипоказання до вживання зеленої кави

Протипоказаннями є: вагітність, годування груддю, дитячий вік, підвищена нервова збудженість, атеросклероз. Людям, які мають захворювання центральної і вегетативної нервової системи, рекомендується вживати каву в невеликій кількості, попередньо проконсультувавшись з лікарем. З обережністю потрібно вживати зелену каву людям з серцево-судинними захворюваннями, а також з високим тиском.

Побічних ефектів від вживання напоїв з зеленої кави у правильних дозах не виявлено. Максимальна доза – 3 чашки на добу. Якщо дозу підвищувати – додатковий ефект не появиться. Лікарі-дієтологи рекомендують вживати зелену каву аби скинути близько 5-7 кг ваги та зберегти даний ефект.

 

Як приготувати зелену каву

Зелену каву продають, як в зернах, так і мелену. Якщо ви купили зелену каву в зернах, Вам необхідно їх подрібнити. Але зелену каву перемолоти набагато складніше, ніж обсмажену.

Для приготування напою візьміть 2-3 чайні ложки перемеленї кави і залийте 100 мл окропу. Дайте настоятися 30 хвилин, процідіть і пийте під час їжі.

Для посилення лікувального ефекту, а також для поліпшення смакових якостей, в напій можна додати корицю, імбир, кардамон тощо. Найбільш популярною є зелена кава з імбиром.

Цукор додавати в зелену каву не рекомендується, ажде це зайві калорії. Рекомендована норма зеленої кави – 1-2 чашки на добу. Найкраще пити напій до обіду, а не ввечері, а тим більш перед сном, через високий вміст кофеїну. 

Блог