coffee-bag

Як зберігати каву?

Не забуваємо, що важливою є свіжість обсмаженого зерна. І його шлях від обсмажування до кавника повинен бути максимально коротким. Обсмажене кавове зерно – продукт вельми делікатний, довго зберігатися воно не може. При зіткненні з повітрям, особливо вологим, обсмажене зерно швидко втрачає смакові і ароматичні властивості. Обсмажена кава легко поглинає сторонні запахи. Зберігання біля продуктів, що мають різкий характерний запах, може безнадійно зіпсувати каву. Найкраще тримати обсмажені кавові зерна в скляних банках з щільно прилягаючою кришкою. До деякої міри це оберігає каву від дуже швидкої втрати аромату і випадкового всотування сторонніх запахів. І все ж кожний день знижує якість зерна. У вакуумних пакетах кава зберігається декілька місяців, але щойно пакет розкритий, термін зберігання обмежується 7-10 днями. Продовжити його можна, помістивши каву в холодильник, при цьому зерна повинні бути закриті у скляному посуді, куди не проникне волога і сторонні запахи. Перед меленням жодного розморожування робити не потрібно. Зазначимо, що подібним чином можна зберігати у холодильнику і розмелену каву. Однак, при такому способі зберігання, не можна використати каву частинами. При відкриванні посуду на охолодженні зерна попадає вологе повітря, яка потім конденсується, і зволожує зерна.

Блог