coffee-sort

Які сорти кави існують?

Як відомо, існує два основних сорти кави – арабіка (аравійська кава) і робуста (конголезька кава). Загальний обсяг виробництва ділиться в співвідношенні 70% арабіка та 30% робуста. Друга зазвичай вважається менш вишуканим сортом кави з точки зору аромату. У той же час вона містить більше кофеїну, а також часто використовується в еспрессо, що дозволяє домогтися більш якісної кавової пінки і здешевлює суміш. Відрізняється і технологія підготовки цих двох видів. Арабіка піддається переважно вологій обробці, а робуста – сухій. Суха обробка кави передбачає сушку на сонці після збору ягід строком до п’яти тижнів. Надалі, згідно з технологією виробництва, каву витримують якийсь час у мішках і потім здійснюють лущення з метою відокремити зелені кавові зерна. Виробництво кави за технологією вологої обробки передбачає наступні етапи: очищення від сторонніх домішок, відділення шкірки від кавового зерна, промивку, ферментацію в ході якої зелені кавові зерна під впливом ферментів очищаються від залишків шкірки, та сушку, причому волога обробка здійснюється у строк не більше доби з моменту збору кави.

Блог